STOCKHOLMS FENOMEN DEL 1

2012-09-27 @ 16:45:57

Jag har inte bott i Stockholm många dagar men trots det så har jag märkt några olika fenomen som stockholmare har för sig. Inte bara saker som människor gör utan också hur staden fungerar med alla dessa oskrivna regler som man ska ”följa”. Jag tänker inte ta upp alla fenomen som jag har uppmärksammat nu, men dom kommer komma lite pö om pö här i bloggen. Det första jag tänkte ta upp är stressen.

Stockholm är en stad som håller ett högt tempo och om man inte är medveten om sitt eget tempo så kan det vara lätt att ryckas med i Stockholms stressiga takt. Visst om jag inte är stressad och inte har bråttom så behöver jag inte springa till tunnelbanan eller bli förbannad om man missar den, fast nästa kommer om 2 min (vilket vissa verkar tycka är en evvvvighet). Men även fast jag inte vill och även fast jag försöker att inte irritera mig på det så gör jag det lite gran. Jag tycker att det hade varit skönt om alla tog någon minut att andas och inte stressa så fruktansvärt. Självklart vet jag också att alla som bor i Stockholm stressar inte och alla springer inte till tunnelbanan varje dag. Och jag vet också att jag kommer att vara stressad vissa dagar och vara irriterad på dem så står på ”fel sida” i rulltrappan till tunnelbanan då man har bråttom.

Men som sagt, om alla skulle ta någon minut extra till att prata med någon, vara trevlig eller bara slappna av så tror jag att Stockholm skulle bli till en ännu bättre stad. 


VUXENPOÄNG

2012-09-27 @ 12:07:35
HEJ HEJ ALLA FINISAR! Nu har jag nog tjänat ett mitt störta vuxenpoäng, jag har betalat min första hyra (!!). haha. Jag var uppe tidigt i morse och lämnade min lilla kusin (som inte är så liten längre... tiden rullar iväg) på dagis. Efter det har jag tagit mig en lite prommis, jag försöker med all kraft att hitta här i Stockholm. Jag borde ju hitta i mitt närmaste område iallafall? så jag har gått runt med GPS på telefonen och orienterat mig fram, HAHA! Jag tänkte ta och äta lite lunch snart och sen på med skorna igen så ska jag gå in till citty. Det tar ju bara 20 min att gå men jag lär ju tappa bort mig så det kommer ta längre tid, tur att jag inte har bråttom. Ikväll kommer min mamma hit också, hon ska vara hos mig hela helgen och det ska bli så sjukt mysigt! 
 
 
Ett annat vuxen poäng som jag har skaffat mig är så klart att ta körkort. Men jag måste säga att det är inte samma sak att köra bil i Östersund som det är att köra i sönderstressade Stockholm. Jag körde på några ärenden i går och vissa som man stöter på i trafiken borde faktiskt inte ha körkort. Inte för att jag är bästa bilföraren i världen, men man blir ju mörkrädd av hur vissa framför sina fordon.

BOENDE I HUVUDSTADEN.

2012-09-26 @ 12:21:54
HEJ HEJ! NU ÄR JAG HÄR, BOENDES I SVERIGES HUVUDSTAD Stockholm. Jag har sovit första natten här i lägenheten och i dag ska jag fixa lite saker. I morgon kommer mamma ner och hon ska vara här över helgen och det känns super skönt! 
 
Det regnar i Stockholm i dag och det här är utsikten ifrån mitt fönster. Undra om man får besök av karlsson på taket någon dag? 
 

OSTABIL

2012-09-20 @ 10:41:19
HEJ! OJ OJ OJ VAD JAG KÄNNER MIG PIRRIG. Jag ska flytta till Stockholm i morgon! Jag har jätte svårt att förstå det och varge gång jag pratar om det, eller inte minst skriver om det här så får jag en kännslo klump i magen. Jag tycker att det ska bli roligt, men jag vet att det kommer bli jobbigt också. Jag kommer att sakna Östersund, familjen och mina vänner här. Det som också känns nervöst är hur det kommer att funka att bo själv med alla praktiska saker. Som att betala räkningar, köpa mat, få pengarna att räcka, börja på ett nytt jobb mm. 

Min dag kommer att bestå av packning, tvättning och ikväll ska jag träffa min vän Anki. Ikväll är ju sista natten hemma på ett tag så jag ska passa på att hålla om min familj också.
 
Puss
 

MOT ÖSTERSUND

2012-09-17 @ 11:54:10

HEJ HEJ, NU BEFINNER JAG MIG i bilen med farmor och farfar på väg hem till Östersund. Det enda jag tänker på hela tiden är min nya fina lägenhet!!!! Jag är super exalterad över att flytta ner, men jag har samtidigt en liten oro och nervositet över hur saker och ting ska lösa sig. Men så ska det ju vara! KRAM KRAM


LAWLESS

2012-09-16 @ 21:14:34
 
HÄR KOMMER ETT FILMTIPPS till er som känner höstmörkret krypa fram och som vill mysa till en underbar film, som hade biopremiär för någon dag sedan. Jag och Rebecca gick och såg den här filmen i går på bio och vi hade inte så höga förväntligar på den precis (eftersom att vi inte viste att filmen skulle gå så hade vi inte kollat upp den innan). Den handlar om några bröder som bedriver en firma där det bränner olaglig sprit. Den låter inte så spännande men den är de! Det jag gillade med den var att den var väldigt välgjord och genomtängt, den hade en bra hanling och bra skådespelare. 
 
Kolla på trailen här nedanför, och kolla gärna filmen på bio också den är helt klart värd en titt!
 

STORA STADEN STOCKHOLM

2012-09-16 @ 20:42:57
HEJ MINA KÄRA! Nu har jag goda nyheter att komma med, jag har nämligen fixat mig ett boende i stora staden Stockholm. Det känns lite ovärkligt just nu, men jag tro att allt kommer att fall på plats då jag gjort mig hemma stadd i lägenheten. 
Jag känner stor tacksamhet till er som hjälp mig och stöttat mig. Ni som känner mig vet ju hur jag är, jag velar fram och tillbaka och har ibland en liten tendens till att oroa mig lite för mycket. Ni som stöttat mig i det här beslutet med att flytta är grymma! Jag älskar er!  
 
BE YOU

2012-09-12 @ 20:05:53

HEJ PÅ ER, JAG ÄR HELT SLUT, och jag vet inte riktigt varför... Jag har sovit jätte mycket de senaste dagar och jag har ju inte gjort något speciellt ansträngande. Men jag tror att min trötthet kan bero på att jag har många tankar som snurrar just nu. Jag håller på att leta boende här i Stockholm och då stöter jag på många nya situationer, inte bara för att jag letar mitt första egna boende(!!) utan också för att jag söker i en helt ny stad. Självklart är det roligt och spännande då jag har träffat massor med nya personer, där ibland Lina som är en underbar person som hjälp mig oerhört mycket. Men det är inte bara roligt och spännande, det är också väldigt omvälvande, nervöst och lite läskigt. Det är fler än en gång som jag har varit på väg att ångra mig angående flytten men samtidigt så vet jag att jag vill testa på något nytt och jag tror att Stockholm kan vara en bra början.

Jag tror att det viktigaste är att jag är mig själv, litar på min magkänsla, är lite kräsen vad det gäller boende (eftersom att det trots allt kommer att bli mitt framtida hem, där jag ska känna mig trygg) och att jag umgås med människor som ger mig energi och som jag trivs med. Jag har bestämt mig för att ge Stockholm en ärlig chans och det tror jag bästa att jag gör om jag tar det lite lugnt och inte stressar fram beslut, som då kan bli ett dåligt beslut. 

 


RESULTAT

2012-09-11 @ 13:55:43

HEJ HEJ! Nu kommer bild på slutresultatet av min hårfärgning. Det blev ju lite krångel när jag var till frisören . Dom la i lila röda och ljus bruna slingor. Det var ju INTE det jag ville ha så jag betalade inte för de. Som tur är så kunde min farbrors fru Loppan hjälpa mig att rätta till de som frisörerna hade förstört. Så nu har jag en superfin toning i håret! TACK LOPPAN!


FÖRÄNDRING

2012-09-07 @ 09:50:05

GODMORGON! Det känns så himla bra att vara uppe i tid i dag, igår sov jag till halv ett så jag hade inte så lång dag i går haha! Nu är jag iallafall på väg till min faster, vi ska nämligen gå på salong tillsammans i dag och färga håret! Jag är lite nervös faktiskt eftersom att det blir första gången jag färgar mitt hår (!!). Jag ska färga mörkbruna och röda slingor, jag tror att det kommer att blir super bra. Frukost: ägg, avokado, fil och tomat.


NYKLIPPT

2012-09-06 @ 14:26:59

HEJ HEJ, i går blev jag klippt av Loppan och jag är så nöjd! Vi klippte upp det lite och tunnade ur topparna så nu känns det mycket lättare och fräschare. Jag funderar även på att slinga det i rött och en mörkare brun när jag kommet tillbaka till Östersund. Nu snart ska jag ta och bege mig till Mina faster, Johan och mina kusiner där vi ska äta middag och umgås. PUSS


SURDEGSBRÖD

2012-09-05 @ 00:55:35

HEJ PÅ ER, jag tänkte att jag kan ju blogga lite då jag ligger i sägen med hosta och tusen tankar snurrandes i huvudet. Det är mycket kul som händer här i Stockholm och det är nya spännande saker som är på gång! Nu har jag ju varit i Stockholm i lite över en vecka och det är lite saker som jag har noterat och funderat över. Bland annat det här med Söder, alltså den södra delen av Stockholm. Jag trivs på söder, det är väldigt fina omgivningar där och trevliga människor. Men vissa saker tycker jag är lite komiska som tex det här med surdegsbrödet. Det har blivit en så enorm trend i Stockholm och främst då bland söder hipsters som tar hand om denna surdeg som om de vore deras hund. Degen ska nämligen matas, luftas och tas om hand. Väldigt intressant kan man tycka. Men det som jag tyckte var det mest intressanta i det här med surdegarna är att det nu finns hotell för surdeg. Där kan man då lämna in sin deg då man ska resa bort. Då blir den omhändertagen och bara att hämta när man kommer tillbaka ifrån semestern. Perfekt, eller hur? KRAM KRAM


PÅ LANDET

2012-09-01 @ 23:00:46
VI HAR DET MYSIGT ii stugan!

KUSIN VITAMIN.

2012-09-01 @ 13:14:54

HEJ PÅ ER! Det är så jobbigt med mig ibland då jag har massor med idéer till inlägg på bloggen, men jag tar aldrig tummen ur och skriver dem! Nu är jag iallafall hos min farbror, Loppan och kusin vilket är supermysigt och jag har längtat efter dem så sjukt mycket! vi åker nog till stugan senare i dag och tar en promenad i skogen. KRAM


RSS 2.0